Dobozok: két megoldás egy áráért!

A termékek biztonságos tárolásának és szállításának egyik követelménye, hogy a konténer megfelelően illeszkedjen a szállított áruk típusához. Egyes iparágak - például a mezőgazdaság, valamint a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás - számára sem a ládák, sem a raklapok nem nyújtanak optimális védelmet és kényelmes használatot méretük és kialakításuk miatt.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Ebben az esetben a dobozos raklap (másik neve: kisten), amely egyesíti a két említett konstrukció előnyeit, de ömlesztett termékek tárolására tervezték, és ráadásul megerősített, megfelelő választás lehet. A műanyag ládaszállítók - például a bekuplast - kínálatában a vásárlók találnak zárt és áttört változatokat, valamint a sokoldalúságot jelentősen növelő fedéllel ellátottakat is.

Kistenek: két világ legjobbja

A szabványos kistenek úgy néznek ki, mint a hagyományos ládák vagy konténerek, és általában egy hagyományos eldobható európaletta (1200x800 mm) méretű alapra helyezik őket, bár egyedi igényeknek megfelelően nagyobb méretválasztékban is szállíthatók. Ez a kialakítás jelentősen megkönnyíti az áruk be- és kirakodását, ami előnyt jelent a hagyományos szállítási megoldásokkal szemben. Ideálisak a raktárakban vagy szállítási helyiségekben történő egymásra helyezéshez (rakásoláshoz) és speciális kezelőberendezésekkel (pl. targoncákkal) történő kezeléshez.

Ideális megoldást jelentenek élelmiszerek és ömlesztett termékek, valamint gyümölcsök és zöldségek tárolására és szállítására. Élelmiszerek tárolásakor alapvető fontosságú, hogy a tárolóedény higiénikus és tiszta legyen: az élelmiszerekkel való érintkezésre engedélyezett, nagy sűrűségű HDPE polietilénből készült műanyag tartályok sima, nem porózus belsővel rendelkeznek, amely ideális a tisztításhoz és fertőtlenítéshez, és penészmentes. A kistenák ellenállnak a savaknak, olajoknak és az ultraibolya sugárzásnak is; így tartósabbak, mint fából készült társaik, és ellenállóbbak a sérülésekkel szemben. Több száz kilogrammnyi rakományt is képesek egy halomban tárolni anélkül, hogy szerkezetük sérülését kockáztatnák. A műanyag ládák különböző légköri anyagokkal szembeni ellenállóképessége alkalmassá teszi őket hűtést igénylő termékek tárolására is.

A teljesség kedvéért hadd tegyük hozzá - bár ez a téma már régóta szerepel blogunkon -, hogy az újrafelhasználható tároló- és szállítóedények, így a ládák esetében is a fa helyett a műanyag választása a környezettel való törődést bizonyítja. A kistenák teljes egészében újrahasznosított polipropilénből készülnek, és használatuk után újrahasznosításra kerülnek egy másik tárolóedény vagy más műanyag termék előállításához. Ezenkívül - nem utolsósorban - nem szükséges fákat kivágni.

Valami mindenkinek

A dobozos raklapok nagyon robusztus szerkezetek, amelyek ideálisak egymásra helyezéshez. A raklapok egymásra rakhatósága lehetővé teszi, hogy jelentősen növelje és maximalizálja a raktárterületet. A merev (nem egymásra rakható) változat ideális nehéz, terjedelmes áruk szállítására vagy tárolóedényként. Az ilyen kistenák nagy szállítási biztonságot nyújtanak viszonylag alacsony önsúly mellett. Az igényektől függően csúszókra, kerekekre vagy lábakra szerelhetők: nagyon sokoldalú megoldás, amely könnyen módosítható és a különböző alkalmazásokhoz igazítható.

A dobozok egy másik, lehajtható oldalakkal felszerelt változata is elérhető a piacon, amely jobban megfelel a raktárban vagy a szállítóflottában szabad helyhiánnyal küzdő vállalatok számára. Mivel üres állapotban összecsukhatóak, kevesebb helyet foglalnak el, ami csökkenti a tárolási és szállítási költségeket, valamint a vállalat által generált szénlábnyomot. Ezen túlmenően, az oldalak teljes vagy részleges összehajtásának lehetősége könnyebb hozzáférést biztosít a doboz tartalmához, és megkönnyíti annak kezelését.

A dobozok fala és alja lehet áttört (perforált) vagy tömör. Az előbbiek ideálisak friss élelmiszerek (például gyümölcsök és zöldségek) szállítására, mivel ez a kialakítás elősegíti a szállított áru szellőzését, és megakadályozza a nem kívánt nedvesség felhalmozódását a belsejében, ami felgyorsítja a rothadási folyamatokat. A tömör oldalú és aljú ládás raklapok változatát ipari áruk szállítására és tárolására tervezték.

A ládás raklapok sokoldalúsága még tovább növelhető, ha felerősíthető fedelekkel egészítik ki őket, amelyek optimális védelmet nyújtanak az áruknak a sérülések és a szennyeződések ellen a szállítás során. Ezek tökéletesen illeszkednek a ládák méretéhez, és nem csúsznak le kezelés közben. Ellenállnak az UV-sugaraknak és a tisztítási folyamatoknak, és 100%-ban újrahasznosíthatók.

Keresse őket megbízható beszállítótól

A műanyag ládák speciális feladatokra szolgáló tárolók, leggyakrabban élelmiszerek szállítására és tárolására használják őket, de kiválóan teljesítenek a vegyiparban, a kohászatban vagy az automatizált iparban is: mindenütt, ahol az áruk "saját súlyukkal mérnek". Maguk is könnyűek, ugyanakkor alkalmasak targoncával való használatra és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, így hatékony és biztonságos szállítást biztosítanak. Mindenütt ott vannak körülöttünk: műhelyekben, raktárakban, gyártócsarnokokban és mindenféle méretű üzletekben. A vásárlás előtt fontos átgondolni, hogyan fogják használni őket, hogy az egyéni igényeknek leginkább megfelelő megoldást választhassuk ki.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist

Vissza